A kategorija

A kategorija20150212_121500

 

 

 

 

 

A kategorija


A Motocikli i teški tricikli čija snaga motora prelazi 15 kW Za obuku je potrebna lična karta, lekarsko uverenje i navršene 23 godine. Teoretski ispit se polaže po završenoj teoretskoj obuci. Sa navršenih 24 godina kandidat stiče pravo da izađe na praktični ispit, osim kandidata koji poseduju vozačku dozvolu A2 kategorije najmanje 2 godine.


Vožnja motocikla i bicikla s motorom ( mopeda ) ima svoju lepotu i šarm samo onda kada se odvija nesmetano, pouzdano i bezbedno. Da bi se postigli ti preduslovi i vožnja predstavljala zadovoljstvo, treba poštovati neke zakonitosti, o kojima Vas mi u auto školi Pravo možemo savetovati.Prema Zakonu o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima, Motocikl je motorno vozilo na dva točka sa ili bez bočne prikolice, kao i motorno vozilo na tri točka – ako njegova masa ne prelazi 400 kg. Bicikl sa motorom je vozilo na motorni pogon sa dva ili tri točka, čija radna zapremina motora nije veća od 50 cm3 i koji na ravnom putu ne može da razvije brzinu veću od 50 km na čas.Motocikli

Sigurno sve buduće motocikliste koji nemaju sopstveni motocikl muči pitanje kako da steknu vozačku dozvolu A kategorije. Od danas to nije problem! Možete iznajmiti naš motocikl, opremu za obuku i polaganje, a naši instruktori će vas uputiti u osnove upravljanja.

Kako do ,,A“ kategorije?
Ponosni smo, da kao jedni od retkih u Beogradu, možemo da Vam ponudimo i uslugu obuke za vožnju motocikla u koju je uracunata obuka i polaganje na nasem motociklu, kao i iznajmljivanje prateće bezbednosne opreme! Nase stručno osoblje ce Vas uputiti u vestine upravljanja motociklom kroz programski razrađenu obuku i uciniti sve što je potrebno da se što bolje pripremite za polaganje.
Ispit za ,,A“ kategoriju se sastoji iz teoretskog dela (testova) i praktičnog dela koji se sastoji iz polaganja vožnje na poligonu i u saobraćaju. U saobraćaju pratite vozilo kojim upravlja kandidat koji polaže za ,,B“ kategoriju i izvodite iste elemente i manevre u saobraćaju koje izvodi i vozilo koje pratite.
Ne zaboravite da je Vaša bezbednost na prvom mestu. Dođite do nas da zajedno savladamo sve elemente vožnje motocikla, jer Vam to može nekada spasiti život! Sa srećom!
Provera pre polaska na vožnju

Oprema motocikla i mopeda
Za bezbednu i udobnu vožnju motocikl ili moped mora da bude tehnički ispravan. Najvažniji deo su pneumatici sa odgovarajućim profilom posebno za vožnju po mokrom i klizavom putu. Mora da poseduju svetlo bele boje na prednjoj i kočiono ( stop ) i poziciono svetlo crvene boje, na zadnjoj strani.Potrebno je da poseduju pokazivače pravca i vozačka ogledala.
Ko može upravljati motociklom i mopedom ?
Mopedom može da upravlja lice starosti najmanje 16 godina, s potvrdom o poznavanju saobraćajnih propisa. Pravo na upravljanje motociklom čija zapremina motora ne prelazi 125 cm3 može da stekne lice koje je navršilo 16 godina, koje je duševno i telesno sposobno za upravljanje motociklom i koje je položilo vozački ispit za ,, A,, kategoriju.
Bezbedna vožnja
Za bezbednu i pouzdanu vožnju motociklom i mopedom, treba poštovati važeće saobraćajne propise i pravila. Posebmo je bitna strana kretanja ( uz desnu ivicu kolovoza ili sredinom saobraćajne trake, ako se krećemo srednjom ili levom ). Vozači mopeda i motocikla spadaju u grupu najugroženijih učesnika u saobraćaju, i najčešće su žrtve saobraćajnih nezgoda. Biti uočljiv za druge učesnike u saobraćaju, jedno je od temeljnih načela za veću bezbednost. Osim uključenih svetala, bolju primećenost možemo postići odgovarajućom odećom živih boja, poželjno s delovima ili prslikom od reflektirajuće materije. Uvek na umu treba imati mogućnost klizanja i pada.
Neka pravila za vožnju motocikla i mopeda
Vozač motocikla ili mopeda dužan je da vozi pazeći na ravnotežu svog vozila ne ometajući druge učesnike u saobraćaju. Ne sme da ispušta upravljač iz ruku, da se drži za druga vozila, da prevozi, vuče ili gura predmete koji bi ometali vožnju ili dovodili u opasnost sebe i druge učesnike u saobraćaju. Sme da prevozi drugu osobu samo ako namotociklu ili mopedu ima posebno sedište. Ako voze u grupi, vozači ovih vozila moraju da se kreću jedan iza drugog, a nikako pored. Za vreme upravljanja, na glavi moraju da nose zaštitnu kacigu uredno zakopčanu.

 

10 saveta za motocikliste

Ukratko: smanjite brzinu, poštujte saobraćajne propise, koristite zaštitnu opremu i budite svesni da vas vozači automobila često ne vide (na vreme). Dakle, prvo pravilo preživljavanja na vrelom asfaltu – disciplina!

Na početku dajemo jedan pomalo patetičan savet – svaki put kada sednete na motor, pomislite na svoje najmilije i na to kako će se oni osećati ako se vama nešto desi. Od traženja krivca nakon nesreće nema mnogo koristi.

1. Kaciga – ne sedajte na motor bez kacige! Ne tražite izgovore, zato što se gine i na samo 50 metara od kuće, kada krenete do obližnje prodavnice ili prijatelja. Kaciga je obavezna i ako vozite skuter – brzina od samo 40 km/h može da bude vrlo smrtonosna. Nažalost, mnogima je i dalje prioritet da ih prolaznici (naročito devojke) prepoznaju na motoru…

2. Predviđajte tuđe greške – i u skladu sa tim ostavljajte mogućnost za reakciju u slučaju potrebe. Na primer, automobil ispred vas počinje blago da usporava bez vidljivog razloga. Vaša prva reakcija je da ga preteknete.

Međutim, usred preticanja on bez davanja migavca skreće levo i obara vas. Krivica je njegova, naravno, ali to je slaba uteha dok ležite u bolnici. Primera ima na stotine, a iskustvo je ovde neprocenjivo!

Činjenica je da mnogi vozači automobila imaju problem da prate saobraćaj oko sebe, da se ne snalaze na raskrsnicama, ne daju migavac, ne poznaju saobraćajne znake, pravila prvenstva prolaza ili su jednostavno bahati i neodgovorni. Još kada u priču ubacite motocikl koji se kreće duplo ili trostruko brže od njih, velike su šanse za nezgodu.

3. Brzina je najopasnija – prevelika brzina je jedan od najčešćih uzroka nesreća sa smrtnim ishodom u kojima učestvuju motociklisti. Ako već volite da vozite brzo, činite to na otvorenom putu sa slabim saobraćajem.

4. Preticanje – pretičite samo ako imate dovoljno prostora. Mnogi kreću u preticanje uz pretpostavku da će vozila iz obe trake da se pomere u stranu i ostave dovoljno mesta na sredini, kako bi motor mogao bezbedno da prođe.

Ovo je čest primer opasne situacije, naročito u dugim, blagim krivinama – vozači automobila jednostavno ne očekuju da će se pored njih iznenada stvoriti motocikl u trenutku dok iz suprotnog smera prolazi kolona. U takvim situacijama vozači ne gledaju u retrovizor, te ne očekujte da vas primete!

5. Koristite sirenu – kada se provlačite između vozila u zaustavljenoj koloni ili ako iole posumnjate da vas vozači automobila nisu videli u bilo kojoj drugoj situaciji – ne štedite sirenu!

6. Proverite kočnice – ako nemate dobre kočnice, posledice mogu da fatalne, a vozači skutera obično ovome posvećuju malo pažnje. Čak i ako ne dođe do sudara, možete da izgubite kontrolu, padnete i proklizate…

7. Gume – na početku svake sezone proverite pneumatike; da li se istrošio gazeći sloj, da li su dovoljno naduvani, koliko su stari (guma vremenom menja karakteristike).

8. Podloga – mnoštvo udarnih rupa, otvorenih šahtova i kolotraga čine vožnju motocikla veoma opasnom. Zato prilagodite brzinu i pratite stanje asfalta. Takođe, čuvajte se horizontalne signalizacije, kao što su pešački prelazi, trake na putu i slično, naročito za vreme i nakon kiše – oznake na asfaltu su veoma klizave i mogu da naprave problem kako pri kretanju, tako i pri zaustavljanju.

9. Gledajte u retrovizor – iako mislite da nema potrebe da gledate iza sebe, pošto obično vi pretičete druge, može se desiti da se iza vas nađe neko sa još moćnijim motociklom, koji će dodati gas delić sekunde pre nego što vi krenete u preticanje.

10. Naučite saputnika osnovnim pravilima – saputnik mora da zna kako da se ponaša pri vožnji, što znači: nema pomeranja u sedištu, ometanja vozača, javljanja na telefon, mahanja prolaznicima, nameštanja donjeg veša, spuštanja nogu prilikom zaustavljanja, držanja za ruke ili ramena, „kontriranja“ u krivini… Ovo je veoma komplikovana tema, pa ukoliko imate ozbiljniji motor, pitajte iskusnije za savet i na vreme naučite saputnika šta i kako sme, a šta ne sme da radi. Takođe, ako imate „dodatni teret“, podesite pritisak u pneumaticima i podesite oslanjanje (ukoliko postoji mogućnost) prema uputstvu koje stiže uz motocikl.

Autor teksta 10 saveta za motocikliste: tim sajta Polovni automobili

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>